Költözzbe Magazin

Költözz el vagy Költözz be

Csepelen természetközeli ikerház eladó

2023. január 31. 09:25 - annazsanett

Jó közlekedés, kedvező ingatlanárak, csendes utcák. Ez a Csepel-sziget, főváros egyik legváltozatosabb területe, amely egyaránt rendelkezik kertvárosias, falusias, vízparti, illetve lakótelepi és ipari városrészekkel. Az egyetlen kerület, amely a Csepel-szigeten fekszik, így nem tartozik a történelmi Budához és Pesthez sem.

e99c3c671a14d0a828e80a870438c7.jpg

Az ingatlan

Csepel kellemes, természetközeli részén, Királyerdőben eladó ez a kétszintes, háromszobás, 90 négyzetméteres ikerház. Az ingatlan a 80-as években épült és jó állapotú. A bejutást elektromos úszókapu segíti. Az utcafronti részen füvesített előkert található. Az elektromos kapuval ellátott garázshoz betonozott út vezet. A ház mögött gondozott, füvesített pihenőkert lett kialakítva. Itt található egy körülbelül 12 négyzetméteres járólapos terasz is. A ház, illetve garázs teteje frissen szigetelt, napelemek telepítésére alkalmas. A pihenőkertben barackfa, tuják és bőven termő szőlő található kertészeti tárolóval. A lakórész alsó szintjén került kialakításra a járólapos előtér és világos konyha, külön zuhanyzós fürdő és WC új villanybojlerrel, valamint a parkettázott nappali. A felső szinten a két parkettázott hálószobát egy járólapos közlekedő köti össze. Innen nyílik a frissen felújított kádas fürdőszoba a WC-vel, valamint a járólapos erkély is. Minden nyílászáró ablak műanyag és hőszigetelt, redőnnyel és szúnyoghálóval ellátva. A ház belülről 2020-ban lett festve. Az ingatlanhoz tartozik egy 12 m²-es kazánház (gázkazánnal), melyből akár egy plusz szoba is kialakítható.

469e8b5b163bf3eac4463c544407b5.jpg

337209f01c37e1009b0886481b9d54.jpg

Elhelyezkedése

 A háztól néhány percnyi sétával elérhető Budapest egyik legszebb Duna-parti sétánya, illetve a Tamariska domb, és a csepeli strand is. A közelben lehetőség van evezésre, teniszezésre. Tömegközlekedéssel könnyen a belvárosban lehetünk. A 151-es, 148-as, 71-es és 152-es buszok megállója pár perc sétával elérhető, melyekkel Csepel központjába - Szent Imre térre - gyorsan el lehet jutni. A H7-es Hévvel a belváros negyed órányi útra van. A 151-es busszal a 3-as metróhoz közvetlenül lehet eljutni.

Az ingatlant a tulajdonos a környék átlagárához képest kedvező áron kívánja értékesíteni.

További képekért kattintson ide.

 

Szólj hozzá!

Komlói gyöngyszem – eladó felújított panellakás

2022. december 30. 08:47 - annazsanett

A Mecsek szívében fekvő észak-baranyai város, a megye második legnépesebb települése egy bő évszázadon át a szénbányászatáról volt nevezetes. Komló fejlődésének egyik legfontosabb eleme napjainkban a gazdaság megerősödése, versenyképességének növekedése. Itt eladó ez a felújított, három szobás panellakás.

308459006_403655811934834_2894261781960275515_n.jpg

Komló

A város közművelődését szolgáló egyik fő intézmény a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény, a Természettudományi Gyűjtemény, A Színház- és Hangversenyterem rendre neves színészeket és előadóművészeket lát vendégül, emellett a városi színjátszó-, zenei- és tánccsoportoknak biztosít fellépési lehetőségeket, valamint iskolai rendezvényeknek is kedvelt helyszíne. A Közösségek Háza szakköröknek, kluboknak, énekkaroknak, kulturális és művészeti csoportoknak biztosít helyet. A városban szinte folyamatosan megtekinthető valamilyen időszaki művészeti kiállítás, amelynek a Múzeum vagy a Színház ad otthont. A városban számos turisztikai attrakció található, amelyek fejlesztésével a jövőben jelentősen növekedhet a látogatottsága. Idegenforgalmi szempontból Komló előretolt bástyája Sikonda városrész. Sikonda üdülőterület városunk része, gyógy- és wellnessfürdővel, két horgásztóval, szabadidőközponttal, kempinggel. Népszerű a környéken a bakancsos turizmus, és sokan látogatják a helyi állatkertet is.

3_1.jpg

2_2.jpg

Az ingatlan

Komlón teljesen felújított 63 négyzetméteres panellakás eladó. Az ötödik emeleten található lakás teljesen felújított, új három rétegű fokozott hőszigetelésű műanyag ablakokat kapott, felújították a vízvezeték rendszert is, fűtése távfűtéses. A három szobás lakáshoz egy kis erkély is tartozik, ahonnan csodás kilátás nyílik a környékre. Tökéletes választás lehet egy kis családnak vagy akár fiatal pároknak is.

1_4.jpg

4_2.jpg

Oktatás

Komló városa ideális családok számára, öt általános iskolában, egy speciális szakiskolában, valamint egy gimnáziumban, egy szakközépiskolában és egy szakiskolában tanulhatnak a város és vonzáskörzete diákjai. Ezen felül az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szolgálja a gyermekek és fiatalok kulturális továbbképzését.

Az ingatlanról további képeket itt talál.

Szólj hozzá!

Kétgenerációs családi ház Győrben

2022. november 09. 09:00 - annazsanett

Győr, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő települése. Műemlékekben gazdag városa. Érdemes betérni a szelíd környezetben fekvő, patinás városba, ahol természeti, kulturális, építészeti értékek sora ötvöződik egymással. Győr több mint egy város, ahol minden korcsoport megtalálja a neki való programot. Felújított főterek, turistacsalogató rendezvények, virágos teraszok, sport és kultúra – Győrben mindez együtt van.

Sokan nem tudják, hogy a barokk építészet ékszerdobozának számító Győr a folyók városa is, különleges karakterét meghatározza a Rába, a Rábca, a Mosoni-Duna és a Marcal találkozása. Győr a kultúra és a sport területén is ismert, ezen kívül a városról sokaknak eszébe jut – a teljesség igénye nélkül – a Szent László-herma, a szódásüveg és a fröccs, meg persze a kukorékoló Vaskakas.

4_1.jpg

Győr, Szabadhegyen található ez a két különálló családi házból álló ingatlan, ami több lehetőséget rejt magában. Akár több generáció együtt élésére is alkalmas, de befektetésnek is kiváló.

1_3.jpg

Utcafrontra néző épület

Az 1966-ban épült, utcafrontra néző ház nagyjából 100 négyzetméter alapterületű. Elosztása alapján két tágas szobából, nagy konyhából és előszobából áll. A fürdőszoba teljes felújításon esett át és az épület alatt helyet kapott egy nyári konyha és egy pince is. A házban gázfűtés áll rendelkezésre, redőnyös ablakokkal.

6.jpg

7.jpg

Udvarra néző épület

A belső házat 1986-ban építették az első épület mögé és az udvarra néz. Legalsó szintjén egy 60 négyzetméteres pince található, ami jelenleg műhelyként funkcionál. Felette, a ház földszintjén a konyha-étkezővel és egy tágas nappali került kialakításra, ahonnan lépcső visz fel a tetőtérbe, ahol három szoba és egy fürdőszoba található. Az emelet klimatizált.

8.jpg

9.jpg

A két háznak külön-külön gázórája van, így akár különböző célra is felhasználhatók, gazdasági szempontból is előnyös. Az ingatlan tulajdonosa áron alul kínálja a környék átlagárához képest.
A 700 négyzetméteres kertben három éve egy nagy kemence épült, melynek felső részében egy húsfüstölő lett kialakítva. A kertben található egy konyhakert, egy polikarbonát melegágyás is.


További képeket és az ingatlan hirdetés itt tekinthetnek meg.

Szólj hozzá!

Bükki panoráma: lenyűgöző otthon Egerben

2022. augusztus 08. 07:48 - annazsanett

Egerben, a Hajdúhegy lábánál eladó ez a páratlan panorámával rendelkező családi ház. Eger az egyik legélhetőbb vidéki város, mindössze 130 kilométerre Budapesttől. Az ezeréves történelem átjárja az egész települést.  A barokk környezet, a finom borok, az egri vár, Magyarország egyik legnagyobb bazilikája, az egri főszékesegyház is itt található, de számos más híres műemlékkel és múzeummal is rendelkezik. Eger jelentős oktatási és kulturális központ, ne felejtsük el az egyetemi életet sem. Az egri borvidék központjaként a legjelentősebb magyar borvárosok közé tartozik, az egri bikavér külföldön is ismert és elismert borfajta.

eger1_1.jpg

Magyarország legszebb, legváltozatosabb hegysége, a Bükk. Az élmények széles tárháza kínál kalandot és pihenést a régióban, legyen szó akár komolyabb gyalogtúráról, kerékpározásról, városlátogatásról, termálvizes fürdőzésről. A pihenni és gyógyulni vágyóknak is kedvez a kétféle gyógyvízével, a radonos gyógyvizet legfőképp a mozgásszervi betegséggel küzdők vendégeink részére ajánlják. A kénes termálvíz jótékony hatását is számos tanulmány támasztja alá,

eger3.jpg

Az ingatlan

Az ingatlan két külön bejáratú lakrészből áll: egy 190 négyzetméteres, tágas, tetőteres és egy 50 négyzetméteres, kétszobás kisebb részből. Tökéletesen alkalmas többgenerációs családok együttélésére vagy akár gazdasági céllal vállalkozások számára is kedvező. A nagyobb ház izgalmas belső tereiben a természetes színek és burkolatok dominálnak. Az alsó szinten található a nappali és a vele egy légtérben a konyha étkezővel. Az emeleten a három hálószoba mellett egy kényeztető szaunát is kialakítottak. Az épület teljes alapterülete alatt pince van, ahol helyet kaptak az alternatív módon használható kazánok, a gáz mellett rendelkezésre áll vegyes tüzelésű kazán és egy kandalló is.

eger5.jpg

A gondozott kertben mammutfenyő található, délszaki növényeket ültettek. Ne feledkezzünk el a 27 négyzetméteres teraszról sem, ahonnan örök panoráma tárul elénk a Bükkre. Az ingatlant reális áron, a környék átlagárának megfelelően kínálja a tulajdonos eladásra.

eger2.jpg

Az ingatlanról még több képet és információt itt találsz.

Szólj hozzá!

Meseszép lakás Székesfehérváron

2022. július 13. 09:38 - annazsanett

Székesfehérvár az egyik leggazdagabb történelmi múltú magyar város: a középkori Magyar Királyság egyik fővárosa, királyi székhely. Számos műemlékének és látnivalójának elsődleges lelőhelye a barokk óvárosa, ami igazi kuriózum. Európai jelentőségű gazdasági, vasúti és közúti csomópont, emellett az ország egyik legfejlettebb nagyvárosa élénk sport- és kulturális élettel.

9a0c820e33ceafa94ffe6b3e57b40f.jpg

Itt található ez a meseszép 84 négyzetméteres, stílusosan berendezett lakás. Az ingatlan elrendezése kiváló, könnyen rendezhető és élhető. A Campus sétányon található lakásban a tágas nappali mellett két hálószobát, két fürdőszobát és egy gardrób szobát alakítottak ki. Egy nagy 35 négyzetméteres fedett terasszal rendelkezik, ami májustól októberig fantasztikusan kihasználható. Az ár tartalmazza a gépesített konyhát, fürdőszobai bútorokat, a beépített bútorokat az előszobában, a gardróbban, valamint a hálóban és a gyerekszobában. A lakás optimális hőmérsékletét távfűtés és három darab hűtő-fűtő klíma biztosítja. Fűtés költsége rendkívül kedvező és gazdaságos. Motoros redőny található mindkét hálószobában. Szúnyoghálóval az összes ablak felszerelt. Okosotthon, telefonról működtethető okos funkciók elérhetők.

 0490bf7e23b21d871bdaaab2daa134.jpg

Nappali

A természetes fényben úszó nappali berendezése barátságos és meghitt hangulatot áraszt. A sötét tapéta és a szürke bútorok kontrasztja tökéletesen passzol egymáshoz.


9e05e2878d321650544abc12d8f4f4.jpg

Gyerekszoba

A mesébe illő gyerek birodalma a lakás egyik legszebb része. Praktikusan berendezett és átlátható. Az itt található egyedi galéria alku tárgyát képezi.

 822bf0394a801dba7f2441ee4e9351.jpg

Fürdőszoba

A két fürdőszoba hangulatát mindkét esetben a csempe markáns színei és mintái határozzák meg.

 1cc0f977c48910c55c90631eb532c9.jpg

7dda252444881acf314b53dde6c3a4.jpg

 

Terasz

A 35 négyzetméteres tágas terasz a központi helye lehet a család életében szinte egész évben.

A közös használatú udvarhoz játszótér, fittnesz park, grillsütő is tartozik. A történelmi belváros pár perc sétával elérhető, közelben iskolák, boltok, gyógyszertár találhatóak.

                                                                                                                                                                                           

Az ingatlanról még több képet és információt szeretnél látni itt meg tudod nézni!

1 komment

Vadregényes álomnyaraló a Tisza-tónál

2022. június 03. 09:03 - annazsanett

A Tiszaderzsen megbújó családias luxusnyaraló elképesztő elhelyezkedésével és igényes, otthonos kialakításával könnyen az emberek szívébe lopja magát. Kukkantsunk be a házba!

tiszaderzs4.jpg

Elhelyezkedése

A Tisza-tó Magyarország második legnagyobb tava, az Alföldön található. A vadvízi világa gyalog, kerékpárral, lóháton és csónakkal is bejárható. Található itt madárrezervátum, ami védett terület, csak vezetővel látogatható. Természeti érintetlensége és utánozhatatlan bája, egyre több turistát vonz. Természetesen a Tisza-tó a strandoláshoz is kiváló célpont, ám a környéken számos tanösvény, állatbarát program, sportolási lehetőség és hajós kaland vár bennünket. A vadregényes tája utánozhatatlan és egyedülálló lehetőségeket rejt magában. Az utóbbi pár évben óriási fejlődés zajlott a térségben.

tiszaderzs1.jpg

 

Az álomnyaraló

Egy igazi nyaraló a nyugalom szigete, hozzásegít, hogy testileg-lelkileg kikapcsolódjunk, feltöltődjünk. Tiszaderzsen, közvetlenül a kikötő és a bicikli út közelében kínálnak eladásra egy mesébe illő nyaralót. Az ingatlan kialakítását tekintve minden adott ahhoz, hogy kikapcsolódhasson itt az ember. Az egész épület stílusa letisztult, de rusztikus elemeket is tartogat. A külső falakat és a nyílászárókat sötét fa színűre festették, ami tökéletesen beolvad a környezetbe. A világos és természetes színek jellemzik a belső színvilágot is.

tiszaderzs3.jpg

Az igényesen kialakított nyaralóban kertimedence, kertikonyha, grillező szolgálja kikapcsolódást.  Külön élmény helységben található szauna, jakuzzi, biliárdasztal és darts is.

tiszaderzs8.jpg

 tiszaderzs5.jpg

 tiszaderzs7.jpg

tiszaderzs6.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

Nagyszerű lehetőség a Balaton északi partján

2022. április 04. 08:58 - annazsanett

 

Egyre nehezebb a Balaton északi partján üres építési telket találni. Az elmúlt években az ingatlanárak a Balatonnál is jelentősen emelkedtek, a pandémia hatására számos család helyezte át ide a második otthonát.

balatonalmadi1_1.jpg

Balatonalmádi

Balatonalmádi nagy ütemben fejlődő, élettel teli üdülőváros Veszprém megyében, a Balaton északkeleti öble közelében, az Öreg-hegynek a tóra leereszkedő lejtőjén. Almádiban kevés műemlék jellegű látnivaló akad, de a század elejéről megmaradt facsipkés, verandás villák igazi helyi érdekességek. A kisváros szép kikötővel, felkapott strandokkal, és olyan nevezetességekkel várja a látogatókat, mint az Óvári Messzelátó, az Angyalos Boldogasszony-kápolna, vagy például a Remete forrás. Balatonalmádi folyamatos programot kínál minden korosztály számára, az év minden időszakában, mint pl.: Balatonalmádi Tökfesztivál, a Balatonalmádi Gasztrokavalkád és az Almádi Nyár: számos koncerttel, művészeti vásárral, valamint a Balaton Eye csodás panorámájával megfűszerezve.

balatonalmadi5.jpg

Az ingatlan

Itt Balatonalmádiban eladóvá vált egy 858 négyzetméteres, panorámás, kiváló elhelyezkedésű ingatlan per és tehermentes, belterületi ingatlan. A telek Balatonalmádi csendes és nyugodt kertvárosi részén található.

domborzat_1.jpg

Az enyhén lankás telek 20 százaléka beépíthető, ahová már egy 160 négyzetméter alapterületű, beépített tetőterű, 100 négyzetméteres pincével rendelkező két generációs, közel nulla energiaigényű családi ház lett tervezve. A vételár tartalmazza a tervrajzokat is. Az ingatlanon tereprendezés történt, így az építkezés akár azonnal megkezdhető. Természetesen az új tulajdonos módosíthat a terveken a saját igénye szerint. A telek közművesített és a város infrastruktúrája fejlett.

balatonalmadi4.jpg

Ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a természetközeli, madárcsicsergéssel teli Balatont!

Szólj hozzá!

Zuglói lakások áron alul

2022. április 01. 05:31 - annazsanett

Zugló az egyik legfelkapotabb kerületek közé tartozik a fővárosban. Fő vonzereje a jelentős zöldövezete és a jól kiépített közlekedése: érinti a földalatti, a metró, áthalad rajta az 1-es villamos és a 7-es busz. Találunk itt a műemlék jellegű házaktól kezdve, a családi házas környékekig és persze az újépítésű lakóparkokról se feledkezzünk el. Tehát aki egy kis csendre vágyik, de mégis közel a belvároshoz, vegye számításba a XIV. kerületet.

Most olyan lakásokat válogattunk össze, amiket az átlagár alatt kívánnak értékesíteni.

Felújított, kétszobás lakás

Tágas és világos lakást kínálnak Budapesten a XIV. kerületben, a Thököly úthoz közel. A 61 négyzetméter alapterületű, két szobás belső kertre néző erkélyes társasházi lakás a harmadik emeleten található. A lakás 2019-ben egy nagyobb felújításon esett át. A szobák egymásból nyílnak, de a lakás adottságai miatt külön is megközelíthetők, a lakás körbejárható. Az ingatlant a tulajdonos a környék átlagára alatt kínálja.

Galériás garzon a Rákospataknál

A Telepes utcában eladó egy 44 négyzetméteres, egy szobás, galériás lakás. A lokáció szempontjából nagyon előnyös. A fölszinti lakás közvetlenül a társasház udvarára nyílik. Az ára nagyon kedvező.

Napfényes, tágas otthon

A XIV. kerület központi részén, a Reiner Frigyes park közelében, egy három emeletes téglaépület első emeletén, eladó egy 89 négyzetméteres lakás. Az otthon jó állapotú, napfényes és tágas terekkel rendelkezik. 2020-ban teljeskörűen felújították, ennek során a villanyvezetékek áthúzva, konyha és előszoba burkolata járólapozva, új, gépesített konyhabútor beszerelése nyílászárók cseréje történt.

Saját udvaros lakás

A Thököly úton a Stefánia közelében eladó ez az 50 négyzetméteres lakás. Kuriózuma hogy tartozik hozzá egy saját kis kertrész, pince és tároló is. A másfél szobás lakást egy éve újítottották fel.

Három szobás téglaépítésű

A XIV. kerület Nagyzugló részén , az Egressy tér környékén parkos környezetben eladó egy 4 emeletes, tégla falszerkezetű, rendezett lakóközösségű társasház földszintjén, egy 68 négyzetméteres, 3 szobás világos lakás. Mindegyik szoba külön nyíló, a szobák két irányba tájoltak, az ablakok parkra néznek. A lakást folyamatosan újították fel jelenlegi tulajdonosai.

1 komment

Álom luxuskivitelben: lakás a Baross utcában

2021. december 17. 08:19 - annazsanett

Budapest VIII. kerületében, a Baross utcában járunk, ahol egy lenyűgöző lakást kínálnak kiadásra. Az azonnal költözhető lakás igényesen kivitelezett, a belső megjelenését belsőépítész álmodta meg.

baross1.jpg

A lakás

Baross utcában található ez a 78 négyzetméteres, azonnal költözhető, luxus lakás. A világos és tágas nappaliból nyíló hálószobát egy rendkívül romantikus nyugati fekvésű félköríves ablakrész teszi egyedülállóvá. A hatalmas nappalihoz, a kis utcára néző 8 négyzetméteres erkély is hozzátartozik. Bár az enteriőrben a visszafogott, elegáns színek uralkodnak, az izgalmas, szokatlan textúrák és tapéták, anyagok egyedivé és különlegessé teszik. A nagyvárosi eleganciához hozzájárul a különböző olasz prémium és magyar designerek bútorai a lakásban.

baross3.jpg

Kivitelezés

A kivitelezés során minőségi csaptelepeket, és szanitereket építettek be, illetve belga halszálka padló burkolatot használtak. A lakásban található még egy kisebb helyiség is, ami jelenleg mosókonyhaként funkcionál, itt található a mosó és szárítógép, de igény szerint lehet edzőszobának vagy gardrób szobának is kialakítani. A teljesen felszerelt amerikai konyha is a magas minőséget testesíti meg, mely teljesen gépiesített. A kényelmet tovább fokozza, hogy a lakás árnyékolástechnikája teljesen automatizált. A lakás külön álló illemhelységgel és nagy kádas fürdőszobával rendelkezik, melyek fűtését egyrészről padlófűtés másrészről cirkó fűtés biztosítja.

baross2.jpg

Elhelyezkedés

Közelben elérhetőek szolgáltatások és üzletek, valamint a Corvin Pláza is. Ha kikapcsolódna vagy sportolni vágyna, akkor sem kell pár lépésnyitől többet sétálnia, mivel a közeli Corvin sétány és Corvin Pláza számos hangulatos és modern étteremnek, kávézónak és különböző szórakozási, kikapcsolódási lehetőségnek ad otthont. A közlekedés szempontjából könnyen megközelíthető a Harminckettesek tere, Klinikák, illetve a Semmelweis Orvostudományi egyetem.

A tulajdonos jóvoltából havi egyszeri takarítószolgálatot is a bérlő rendelkezésére bocsájt, melynek külön díja nincs. Olyan bérlőt szeretnének, aki a továbbiakban is óvja ezt a gyönyörű lakást, megbízható és leinformálható legyen. Akár már a karácsonyt is ebben az impozáns lakásban töltheti.

További képekért kattints ide

1 komment

Miért fontos a megfelelő szigetelés kialakítása egy új otthonban?

2021. december 10. 08:09 - annazsanett

zetra.jpg

Kép forrása: https://unsplash.com/@spacejoy

Akár újépítésű házba költözünk, akár egy régebbi épületet újítunk fel, ma már elengedhetetlen, hogy jól legyen szigetelve. Több szempontot is fel tudunk sorolni, a legkézenfekvőbb, hogy nő a lakás komfortfokozata, kevesebb pénzt költünk fűtésre, hűtésre, nő a ház értéke és jobb lehet a ház energetikai besorolása is. Ráadásul a megfelelő szigeteléssel sokat teszünk azért is, hogy minél alacsonyabb legyen az épület károsanyag kibocsátása. 

Mennyit spórolok a fűtésen, ha megcsináltatom a szigetelést?

Sokat! Amennyiben régebbi építésű házunk van, a nyílászárók és az épületgépészet mellett fontos, hogy megvizsgáljuk az épület szigetelésének állapotát. Megfelelő vastagságú és minőségi szigetelés hiányában a következő hőveszteséggel számolhatunk: 30 % a födém és a tető irányában, 25-35 % a homlokzati falakon keresztül, 10-15 % a padlón át és 25-35% a nyílászárókon keresztül. Az utólagos homlokozatszigeteléssel, födémszigeteléssel rögtön megfogtuk az elillanó hő 55-65 %-át, és ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy mennyit nyertünk a nyílászárókkal, máris a lakásunkban tartottuk a korábban elillanó hőenergia 80-90%-át!

Télen magas fűtésszámlával szembesülünk, nyáron magas villanyszámlával. Az épületek hűtésére ráadásul háromszor annyi energiát emésztünk fel mint a fűtésre! A megfelelő hőszigeteléssel kevesebbet fogjuk használni a klímát, a megfelelő árnyékolás és szigetelés együtt nyáron akár 5-7 °C-kal is csökkentheti a lakások belső hőmérsékletét. A fújható hőszigeteléssel jelentősen csökkenthetjük rezsiköltségeinket.

Nő a komfortfokozat!

Ha egy új lakásra, házra gondolunk, elképzeljük, milyen jól lesz üldögélni szeretteink körében egy hideg téli estén bent, a szép nappaliban. Vagy arra, milyen jó lesz a hőség idején meghúznunk magunkat a kellemesen hűs szobánkban. A jól kiválasztott homlokzati szigetelőanyaggal, födémszigeteléssel - hagyományos vagy fújható kiszerelésben - és megfelelő kivitelezéssel jelentősen nőni fog az épületben a komfortérzetünk. Télvíz idején nem hűl le olyan gyorsan az épület, nem érezzük azt, hogy hiába fűtünk állandóan, mégis hideg van. Nyáron pedig nem forr fel az agyunk a hőségtől már az első meleg nyári nap után. Megfelelő padlás szigeteléssel az épületünk télen megtartja a meleget, nyáron pedig nem engedi be a hőséget.  

Csak a szakszerűen elhelyezett szigetelés segít!

Egy sima, betonfödém szigetelését házilag is el tudjuk végezni megfelelő mennyiségű üveggyapottal. Azonban a homlokzati szigetelést, a fújható szigetelést már érdemes szakemberre bízni. Ám az se baj, ha mi magunk ismerjük a szigetelési munkafolyamatot! Nem érdemes spórolni a szigetelő anyag minőségén és vastagságán!

Sokan esnek abba a hibába, hogy beérik vékonyabb szigetelő anyaggal, vagy összebuherálják a különböző minőségű, vastagságú anyagokat. A nem kellő vastagságú anyaggal megoldott szigetelés sajnos nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket, viszont jó sok munkába és pénzbe kerül. A rosszul illeszkedő, egymással nem kompatibilis anyagok találkozási pontjánál vizesedés, penészedés alakulhat ki, rosszabb esetben le is eshet a falról a szigetelő anyag.

Szintén lényeges a ragasztás módja, látszólag egyszerű, de egy slendriánul felragasztott szigetelőlap alatt rések alakulhatnak ki, amibe bejut a víz, megfagy, kienged és ez a folyamat pár év alatt tönkre teheti a szigetelést. Nézzünk utána az eljárásnak akkor is, ha nem a saját két kezünkkel ragasztjuk fel az elemeket! Így hamarabb kiszúrhatjuk, ha a kivitelező véletlenül nem megfelelően alkalmazná a ragasztót. 

Javulhat a házunk energetikai besorolása!

Minél jobb a szigetelés és a házunk energetikai egyensúlya, annál jobb lehet a besorolás. Ha használt házat újítunk fel, ezt a szempontot is mindenképp érdemes figyelembe venni, hiszen a szigeteléssel emelkedik a házunk értéke! 

Akik új házat építenek, fontos tudniuk, hogy azoknak az épületeknek, amelyek 2022 június 30.-a után szereznek használatbavételi engedélyt, kötelezően teljesíteniük kell a közel nulla energiaigényű épületek energiahatékonysági előírásait! (A korábbi szabály a 2021. január 1. után épített házakra vonatkozott, azonban a 2021. március 13-án hatályba lépő szabálymódosítának köszönhetően másfél év haladékot kaptak az új építésű házak, ez azt jelenti, hogy 2022. június 30.-a után kell teljesíteni az új előírásokat!) Minden újépítésű háznak el kell érnie legalább a BB energiaosztályt. Ettől természetesen magasabb beosztást is elérhetünk: AA, AA+, AA++.

Minél jobb a szigetelés, annál kevesebb hőenergiát kell ahhoz használnunk, hogy komfortos legyen a lakásunk. Ezzel együtt jelentősen csökken az épületből távozó káros anyagok mennyisége. Vagyis kevesebb pénzt kell költenünk a rezsire és egy környezettudatosabb, kényelmesebb élettérben lakhatunk.  

Otthonunk energiatudatosabban fog üzemelni

Sokat beszélnek mostanában az energiatudatos otthon megteremtéséről. Nem mindegy, hogy mekkora egy családi ház vagy lakás károsanyag-kibocsátása, mennyi energiát pazarolunk el azzal, hogy szigetelés nélküli házunk fűtése során elillan a meleg a házból. De hogyan tudjuk úgy megépíteni az otthonunkat, hogy energiatudatosan működjön? A házak, lakások (akár utólagos) szigetelése, a korszerű nyílászárók vagy a megújuló energiaforrásból (napenergia, hőszivattyú, biomassza, esetleg vízenergia, szélenergia) származó elektromos áram, melegvíz és fűtési technológia mind fontos összetevői egy energiatudatos, huszonegyedik századi otthonnak.

Kevesebbet használjuk a kazánt és a klímát

Ha rosszul szigetelt a házunk, télen a kazánunk folyamatosan működik, hogy tartson egy alaphőmérsékletet, nyáron viszont rettentően meleg lesz a lakótér, olyankor a klímát kell pörgetni. A megfelelő szigeteléssel kevesebbet kell használni mind a két eszközt, így ritkábban kell szervizelnünk is.

Az épület komplexitásában gondolkozzunk!

Akkor lesz igazán komfortos, fenntartható az épületünk, ha a szigetelés mellett gondot fordítunk arra, hogy megfelelő nyílászárók kerüljenek otthonunkba. Emelett vizsgáljuk meg azt is, hogy milyen módon korszerűsíthetjük a fűtési rendszerünket. 

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása