Költözzbe Magazin

Költözz el vagy Költözz be

Balatoni nyaralók 30 millió körül - Északi part

2020. augusztus 07. 09:00 - KB_Dorka

A Balatonra érkezőket általában két csoportra tudjuk osztani, az egyik, akik üdülni érkeznek, pihenni és feltöltődni vágynak. A másik kategória a szórakozni, bulizni érkezők, akik egy hétvégére vagy egy fesztivál idejére lemennek a Balatonra. Most az üdülni vágyók kedvére teszünk és összeszedtük az északi part legjobb nyaralóit. 

Balatonkenese

Balatonkenesén eladó ez a felújított 100 éves pincével rendelkező nyaraló 28 millió forintért. A 60 m2-es házhoz tartozik egy 20 m2-es pince, ami korszerű szellőző berendezéssel a nyári forróságban is kellemes klímát biztosít. A telek nyugodt környéken helyezkedik el, aminek köszönhetően ez egy ideális választás a kikapcsolódni vágyóknak. 

Balatonfűzfő

Második találatunk egy ugyancsak 60 m2-es nyaraló Balatonfűzfőn 29,8 millió forintért. A nyaraló remek elhelyezkedésű a főút és a Balaton közötti üdülő részen található. 3 szobával és 2 fürdőszobával ideális nagyobb családok számára is, valamint a ház aljában egy pince is helyet kapott. 

Balatonfüred

Balatonfüred az északi part talán legimpozánsabb és legkeresettebb települése, így feltételezhetjük, hogy az árak erősen közelíthetnek a budapesti ingatlanárakhoz. Ez a 82 m2-es nyaraló megcáfolja ezt, mert 4 szobával frissen felújítva 32,9 millió forintért vásárolhatjuk meg. Igaz az ingatlan a felső nyugodtabb városrészben helyezkedik el, de ezáltal távol marad a város zajától.

Balatonakali

Ez a kisebb (52 m2) ízlésesen felújított és berendezett nyaraló várja új lakóit Balatonakalin. A ház a vízhez közelebb eső üdülő területen található hasonló kaliberű nyaralók szomszédságában. 2 szobával és egy terasszal rendelkezik, valamint a vételár (33,9 M Ft) részét képzik az új bútorok is. 

Balatongyörök

Ez a panoráma fogad minket egy balatongyöröki 110 m2-es házból. A ház felújítást igényel, így kedvező áron 30,9 millió forintért vehetjük meg. Rendelkezik egy 70 m2-es pincével, ami egy borászati gazdaságnak kialakított rész, ebből adódóan az egész telken szőlősorok találhatóak. A fölszinten 2 szoba, konyha és fürdőszoba az emeleten pedig 2 hálószoba van balatoni kilátással. 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magazin.koltozzbe.hu/api/trackback/id/tr5516116496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bontottcsirke 2020.08.07. 11:26:36

Köszönjétek a pestieknek az árakat

theman 2020.08.07. 11:59:44

A füredi istálló nagyon kemény.

Nancsibacsi 2020.08.07. 12:41:59

Reálisan egy ilyen kérót ha nincs messze - 5, de legfeljebb 10 perc séta - a strand akkor heti 150-ért lehet kiadni, évi 8, maximum 10 hétben. A többi időben ott fog állni üresen. Innen nézve a havi 30 millió nem túlzó ár, mert 150x10=1.5MFt, és 20 év alatt visszajön az ára. A gond az, hogy mivel hetente másnak kell kiadni, nekünk kell takarítani, ágynemüt cserélni, rezsit ugyebár mi fizetjük, magasabb lesz az amortizáció (nincs kaukció, szóval ezt mind mi bukjuk), és a 20 év alatt is költeni kell rá, mert hol egy bojler, hol egy klíma. Meg hát ha a 10 hét csak 8 lesz (reális) - szóval valójában akkor lennének ezek jó vételek, ha egy 10-est levennénk az árakból (max 20MFt/db) ÉS közel volnának a strandhoz.

Saját célra meg simán drágák, mert ha 30 milliót szétdobjuk, és évente 1.5 millióból nyaralunk, akkor abba belefér a világ kersztbe és hosszába végigjárása, végignézése. Én vettem nyaralót Balatonvilágoson, de az 10 millió alatt kijött felújítással - most már klímás, minden. Igaz csak ikerház fél, egy pici lyuk ezekhez képest, de úgy hogy egész nyáron lent van valamelyik családtag a gyerekekkel - nekem megéri. De azt is tudom, hogy nagyon kevés ember mondaná azt, ha volna 10 milliója, hogy erre költi, mert ez akkor is "csak" egy balatoni nyaraló.

Lakóháznak meg nem tudom ezek mennyire vannak jó helyen. Pl. állandó (téli) orvosi ellátás milyen, stb.

KissGecihuszár 2020.08.08. 12:50:19

@Nancsibacsi: Nos, olyanként aki immár 5 éve Balatoni lakos, bár Almádiban élő, csak azt mondhatom, hogy 40 év vízfejbeli lét után ez egy felüdülés, mert amennyire élhetetlenné vált a vízfej a permanens dugókkal, botrányosan szar levegővel, kosszal-szállóporral, zsúfoltsággal, ezek után egy Balaton melletti életvitel kicseréli a testet&lelket. Ja, igen, van orvos egész évben, van aldi, Lidl, Penny, stb, ovi, suli, gimi, a nagyobb városokban a legtöbb ker bank megtalálható, jó éttermek garmada egész évben, stb. Ja, aki az 3-5-8 percenként közlekedő BKK -hoz szokott, nos az inkább maradjon a vízfejben , mert az nincs , legábbis mondjuk Siófok kivételével sehol sincs.

macskakoma 2020.08.08. 21:06:16

@Nancsibacsi: 1992-ben,amikor a világosi nyaralót tízmillióból kihoztad,ezek a házak se ennyibe kerülltek.
süti beállítások módosítása